Vakbarát Üzlet

Kedves Tagtársaink!


Örömmel tájékoztatunk mindenkit arról, hogy egyesületünk pályázott, és anyagi forráshoz jutott egy érdekes, és remélhetőleg mindannyiunk számára hasznos projektre, melynek címe: Vakbarát Üzlet.

Ismerünk néhány ilyen barátot: pl. vannak környezetbarát termékek, vagy van fogyatékosbarát munkahely, de jó lenne már, ha egyre több olyan üzlet is lenne, ahol megfelelően segítenek, amikor azt kérjük, ahol nem leszünk gyanúsak, csak mert közelről böngésszük az árakat, ahol vakként is biztonságosan közlekedhetünk, és akár egyedül is vásárolhatunk.
Ezért szeretnénk kidolgozni egy minősítő rendszert, amely alapján felmérhető, melyek azok az üzletek, ahol már most is megfelelőek a körülmények, és hol mit tudunk segíteni, hogy majd olyanok legyenek. Fontos, hogy MI: tehát látássérültek dolgozzák ki a minősítő rendszert, és ugyancsak vakok és gyengénlátók lesznek a minősítők, akik próbavásárlások során értékelik az üzleteket.

Miért is írunk Neked erről? Nem csak azért, mert egyesületünk tagja vagy, és tájékoztatni szeretnénk a minket érintő eseményekről, hanem azért is, mert aktív részvételedre számítunk:
-jelentkezz próbavásárlónak, azaz minősítőnek: munkáddal a többi látássérült embernek is segítesz, és nem utolsó sorban egy kis pénzt is keresel
-javasolj üzleteket minősítésre: 10 hónap alatt 80 üzletet kell meglátogatnunk a megyében, elsősorban olyan élelmiszer és ruházati cikkeket árusító boltokat, ahol sok sorstársunk megfordul

Természetesen a minősítők egy kiválasztási és felkészítési folyamatban vesznek részt, így mindenki mindent fog tudni, mire elkezdődik a minősítés. Várható eredmények:
-adatbázis azoknak az áruházaknak a nevével, melyekbe bármelyikünk bátran mehet vásárolni
-akadálymentesített boltok
-látássérültekként megtapasztalhatjuk, hogy mi magunk tehetünk és teszünk is azért, hogy sorstársainknak megkönnyítsük az életét
-kapcsolatba kerülhetünk üzletekkel, akik megértik, hogy mi is ugyanolyan vásárlók vagyunk, mint mások, lehet velünk együttműködni, és nem csak elvárjuk, hogy megfelelően fogadjanak minket, de ebben segíteni is készek vagyunk

Reméljük, felkeltettük az érdeklődésedet! Bővebb tájékoztatást kaphatsz irodánkban, és figyeld facebook oldalunkat és a webet is! Van tennivaló bőven azért, hogy a rosszul vagy egyáltalán nem látó emberek számára kicsit könnyebb legyen a mindennapi élet. Most lehetőségünk is van tenni. Várjuk jelentkezésedet!
Feltöltve: 2015.12.28